Washington D.C.

Mijn verblijf in Washington was kort maar goed. Ik verwachtte op voorhand niet zo heel veel van de Amerikaanse hoofdstad maar ik ben aangenaam verrast.

Mijn host voor deze dagen Sean woont in de mooi appartement in Chinatown met het beste rooftop terrace in de stad. In de grote steden hebben (bijna) alle appartementen een doorman, een gym en een rooftop terrace. Meestal staan er een aantal tafels met stoelen, een grill en soms een hottub. Dit terras had zelf een klein zwembad. Want wat is er leuker dan bij zonsopgang je baantjes te trekken met zicht op The Capitol en The Washington Monument? Dit zwembad bewees ook ineens de kracht van Couchsurfing. Ik zat er met een Turk, een Venezolaan, een Spanjaard en een Amerikaan het WK te bespreken.

Washington is echt wel een stad die op je to-do list moet staan. Het is er heel proper, veilig en bijna alle musea zijn van de overheid en dus gratis. En aangezien het er 34° was werd je wel naar binnen gedwongen. Als het dan toch iets minder warm is kan je altijd een van de vele memorials bezoeken, ze hebben er wel een voor elke oorlog waar Amerika deel van uitmaakte.

Nog een tip waarvan ik helaas niet van gebruik kon maken:
Sta vroeg op en ga in de rij staan voor The Washington Monument en het Holocaust Museum om een ticket voor die dag te bemachtigen. Ze zijn alle twee gratis maar vanwege hun populariteit delen ze tickets uit met een uur op wanneer je binnen mag. Dit staat zeker op mijn lijst voor de volgende keer.

Vervoer
Er rijdt een een metro in Washington maar die heb je eigenlijk alleen nodig om naar de luchthaven te gaan. Alles ligt op wandelafstand van elkaar en wandelen op The Mall is ook gewoon leuk. Om van de luchthaven naar de stad te gaan moet je een bus pakken naar het dichtstbijzijnde metrostation om van daar verder te gaan.

 

ImageImageImageImage

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s