Tips voor het kopen van musical tickets: Londen

In totaal ben ik al 3 keer naar Londen geweest en omdat ik daar al redelijk veel musicals zag voor zo weinig mogelijk geld dacht ik om mijn ervaring even te delen.

TKTS

Een goede plek om te beginnen is de website van TKTS. Zij verkopen op Leicester Square tickets voor voorstellingen op dezelfde dag en dit meestal met een grote korting. Handig is dat je op hun website kan kijken wat er diezelfde dag te koop is.

Billy Elliot

Ik begin meteen met de musical met de beste prijs-kwaliteit verhouding. Omdat het podium van het Victoria Palace Theatre behoorlijk hoog is zijn de plaatsen op de eerste 4 rijnen de goedkoopste als je ver genoeg op voorhand boekt. De truc is hier om stoel D7 (of daar in de buurt) te nemen. Deze plaats kost maar £20,70 omdat je een stuk van het podium mist maar als je weet dat de plaatsen links en achter deze stoel verkocht worden voor £66,20 zal dat nog wel meevallen. Zelf heb ik de musical al gezien vanaf deze plek en ik heb het mij geen seconde beklaagd. Tickets koop je via de website.

The Book Of Mormon

De moeilijkste om tickets voor te vinden. Dit is momenteel de populairste musical van de West End (en van Broadway) en is altijd uitverkocht. Het enige dat je kan (en zeker moet) doen is meedoen aan de zogenaamde lottery. Dit is een kans om front row tickets te kopen voor slechts £20! Je moet je twee en een half uur voor de voorstelling aanmelden aan de Box Office om daar je gegevens in een gouden rad te gooien. Een half uur later worden er dan 21 winnaars getrokken die de kans krijgen om deze felbegeerde tickets te kopen. Zelf heb ik hier al aan meegedaan en ik kan jullie bevestigen dat dit heel populair is. Ik had dan natuurlijk het geluk dat ik won en de tickets kon kopen. Nog steeds een van de beste musicals die ik al zag. Om een idee te krijgen hoe zo’n lottery in zijn werk gaat: https://www.youtube.com/watch?v=zgl36IbXMOw

Charlie and the Chocolate Factory

Moeilijk om goede plaatsen te krijgen voor een kleine prijs. De goedkope plaatsen bevinden zich vanachter in de Grand of in de Royal Circle. Als je korting ziet voor deze musical bij TKTS zou ik zeker niet twijfelen. Ook echt een aanrader. Tickets koop je hier.

Les Misérables

Ook hier zijn er niet echt deals te scoren. Hoe goedkoper het ticket hoe verder je zit. Je hebt hier wel tickets voor £12,50 maar dit zijn staanplaatsen(!) en je hebt een slecht zicht. Wel een ervaring op zich denk ik. Tickets koop je hier.

The Lion King

Bij deze musical is het een kwestie van diep in de buidel te tasten vrees ik. Heel dure tickets maar aangezien de zaal altijd vol zit zal dit niet snel gaat veranderen. Zeker TKTS in het oog houden of gewoon goed sparen.

Matilda

Volgens mij de tweede beste deal in Londen (of zelfs de beste!). Voor deze productie kan je op de dag zelf tickets kopen voor slechts £5! Zo zijn er slechts 16 per voorstelling en enkel als je tussen 16 en 25 jaar oud bent. Gewoon een kwestie om aan de Box Office te staan voor deze opent en daar te zorgen dat je bij de eerste 16 bent. Dit deed ik ook als en het is echt de moeite. Meer informatie vind je hier.

War Horse

Deze tickets moet je altijd bij TKTS kopen. Het is een kleine zaal en je hebt voor £25 al een heel goed zicht.

Once

Je kan op de dag zelf tickets van £69,50 kopen aan de Box Office voor slechts £25. Zorg er hier ook voor dat je goed op tijd bent. Meer informatie hier.

The Phantom of the Opera

Voor deze productie kan je bijna altijd tickets aan halve prijs kopen bij TKTS omdat hij al zolang loopt. Zeker daar eens kijken.

Wicked

De goedkoopste tickets beginnen hier bij slechts £15 maar ook hier geldt hoe meer je betaald hoe beter je ziet. Ze verkopen ook day seats (meestal front row) bij het openen van de box office voor £29,50. Ga ik de volgende keer doen. Tickets koop je hier.

Miss Saigon

Op de dag van de voorstelling kan zijn er een beperkt aantal tickets te koop voor £20. Ook hier een kwestie van op tijd te komen. Ik heb op deze manier een front row ticket kunnen kopen door vanaf 9u in de rij te gaan staan. Kom zeker niet te laat, de musical is nog altijd razend populair! En terecht, een echte aanrader.

Seatplan

Seatplan is een website waar mensen reviews van specifieke plaatsen in het theater plaatsen. Altijd de moeite om voor je een ticket koopt eens te kijken wat een andere persoon van diezelfde plaats vindt.

Hoe in Londen geraken?

Met de bus: Eurolines en Megabus rijden dagelijks van Antwerpen of Brussel naar Londen. Reken op een tocht van zeker 7u. Hou zeker de promoties bij Megabus in het oog, heen en terug naar Londen vanuit Brussel voor slechts 2 euro is soms mogelijk!

Met de trein: met de Eurostar is het al mogelijk om voor 69 euro heen en terug te gaan. Dit is een een heel stuk sneller en een pak comfortabeler dan de bus. Ook hier zeker de promoties in het oog houden.

Met het vliegtuig: Brussels Airlines vliegt voor ongeveer 120 euro vanuit Zaventem, Cityjet vanuit Deurne.

Conclusie

De beste deals zijn bij Billy Elliot en Matilda te doen en het is altijd leuk om mee te doen met de lottery van The Book of Mormon. Als je op tijd opstaat kan je goedkoop front row tickets krijgen bij Miss Saigon en Wicked. You never know it’s your lucky day!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s